Składniki:

  • fasola czerwona – 1 puszka
  • płatki owsiane górskie – 3 szklanki
  • 3 jajka
  • masło – 100g
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady min. 70%
  • daktyle – 200g
  • dowolne orzechy – 100g (tym razem użyłam fistaszków)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zblendować odsączoną fasolę, sparzone daktyle i orzechy. Czekoladę stopić razem z masłem i dodać do zblendowanych składników. Dosypać płatki owsiane, dodać jajka i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół, bez termoobiegu). Gotowe!

Ciasteczka owsiane z czerwoną fasolą
Ciasteczka owsiane z czerwoną fasolą

Ciasteczka wychodzą przepyszne! 🙂 Smacznego!

Napisz komentarz