Czas na nasz codzienny klasyk. Przepis jest banalnie prosty, ale wstawiam go – chocia偶by dla podania proporcji sk艂adnik贸w 馃檪
Sk艂adniki:
- p艂atki owsiane – 40g
- jajka – 2 sztuki
- mleko – oko艂o 1/3 szklanki (po prostu pola膰 馃檪
Wszystkie sk艂adniki zblendowa膰 na g艂adko do momentu, a偶 jajka delikatnie si臋 ubij膮. Wyla膰 na patelni臋 i sma偶y膰 na 艣rednim ogniu. Gdy omlet lekko zwi膮偶e – obr贸ci膰 i sma偶y膰 z drugiej strony.
Tak przygotowany omlet towarzyszy nam codziennie w pracy – przekajam go na cztery 膰wiartki i sk艂adam po dwie, jak kanapk臋. Osobi艣cie uwielbiam wersj臋 z samym mas艂em orzechowym, natomiast W. – z mas艂em orzechowym i d偶emem. Smaczna, prosta, po偶ywna i zdrowa przek膮ska – polecamy!