Składniki:

  • kasza jaglana – 0,5 szklanki suchej kaszy
  • płatki owsiane górskie – 1 szklanka
  • 2 jajka
  • masło – 100g
  • 2 łyżeczki kakao
  • rodzynki – 200g
  • dowolne orzechy – 100g (tym razem użyłam fistaszków)
  • marchewka – 1 (zblendowana do puree)

Kaszę przepłukać wodą i ugotować w 1 szklance wody. Gorącą kaszę przesypać do miski, dodać masło (roztopi się pod wpływem ciepła z kaszy), płatki owsiane, bakalie, kakao, jajka i marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół, bez termoobiegu). Gotowe!

Ciasteczka owsiano-jaglane z marchewką
Ciasteczka owsiano-jaglane z marchewką

Dzięki marchewce i dużej ilości kaszy ciasteczka wychodzą bardzo wilgotne. Jak do tej pory, wszystkim smakują 🙂 Smacznego!

Napisz komentarz