Składniki:
- kasza jaglana – 0,5 szklanki suchej kaszy
- płatki owsiane górskie – 1 szklanka
- 2 jajka
- masło – 100g
- 2 łyżeczki kakao
- rodzynki – 200g
- dowolne orzechy – 100g (tym razem użyłam fistaszków)
- marchewka – 1 (zblendowana do puree)
Kaszę przepłukać wodą i ugotować w 1 szklance wody. Gorącą kaszę przesypać do miski, dodać masło (roztopi się pod wpływem ciepła z kaszy), płatki owsiane, bakalie, kakao, jajka i marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół, bez termoobiegu). Gotowe!

Dzięki marchewce i dużej ilości kaszy ciasteczka wychodzą bardzo wilgotne. Jak do tej pory, wszystkim smakują 🙂 Smacznego!